Om Peder Oxe

Den dansk og fransk-inspirerede restaurant åbnede i december 1975 på det smukke Gråbrødretorv.

Restaurantens hyggelige indretning blev skabt i samarbejde med den kendte danske designer Niels Prahm. Interiøret er klassisk og stilrent med hvide duge på bordene, højt til loftet, lyse vægge og udvalgte, klassiske kunstværker og dekorationer, der bidrager til den romantiske atmosfære i restauranten.

I vinter- og efterårsmånederne er der ild i den åbne pejs og i forårs- og sommermånederne kan gæsterne nyde stemningen på restaurantens terrasse på Gråbrødretorv.

Vi tilbyder hver dag et udvalg af forretter, hovedretter, oste og desserter og til frokost er der også mulighed for at vælge frisksmurt, dansk smørrebrød. Menuen, der tilpasses sæsonens udbud af friske råvarer, er inspireret af det danske og franske køkken og har især fokus på det gode stykke kød. Desuden byder vi på et salatbord med årstidens friske grøntsager, enkle tilbehør og vores klassiske, hjemmelavede dressinger.

På vores vinkort har vi tilstræbt at komme vidt omkring i vinens verden. Først og fremmest i Europas klassiske vinlande, til små og store distrikter og til mere eller mindre kendte områder, men der er også vine fra den nye verden.

Peder Oxe er en dynamisk restaurant, der giver mulighed for selv at sætte tempoet for restaurantbesøget. Gæsterne kan selv tage salat fra salatbordet, kan hurtigt komme i kontakt med værtinderne ved at tænde den lille lampe over bordene, og betale ved kassen, så snart de er klar. Hos Peder Oxe er man lige velkommen, hvad enten man vælger en lille frokostret med en kop te eller en større menu.

På gensyn i Peder Oxe!