Frokost

Hver dag mellem kl. 11.30 - 17.00

Smørrebrød


Christiansøpigens sild
Hele sildefileter mar ineres i sildelage, sandeltræ og husets hemmelige krydderier og serveres på økologisk rugbrød med små nye danske kartofler, fynsk rygeostcrème, frisk klippet purløg, æggeblomme, kapers og rødløg.
85 KR.

Stegt sild
Sildefilet steges i hjemmela vet sildelage med sennep og serveres med økologisk rugbrød dertil syltede nye løg, kapers og dild.
85 KR.

Marineret modnet høstsild
Silden serveres på økologisk rugbrød med karrysalat, smilende æg og dildsyltet perleløg.
85 KR.

Sol over Gråbrødretorv
Varmrøget makrel serveres på økologisk rugbrød med friskost, nye kartofler, radiser, tørsaltet æggeblomme og brændt porre.
90 KR.

Peder Oxes gravadlaks
Laksen graves i dild og krydderier efter hjemmelavet gammel opskrift og serveres på surbrød. Dertil klassisk hjemmelavet hovmestersauce og marinerede grøntsager.
90 KR.

Håndpillede rejer
Håndpillede koldtvandsrejer serveres på økologisk rugbrød hertil smilende æg og purløgsmayonnaise.
90 KR.

Flammegrillet roastbeef
Flammegrillet roastbeef på økologisk rugbrød med hjemmelavede pickles, peberrodscreme og frisk karse.
95 KR.

Tatar
Husets klassiske tatar røres med nye løg, kapers, cornichoner, æggeblomme og tatardressing med frisk grøn skovsyre. Dertil grillet rugbrød.
95 KR.

Avocado
Blød og cremet avocado serveres på økologisk rugbrød med tomat, brødcrumble, friske urter og intens tomatmayonnaise.
95 KR.

Salatbord
Komplimenter de valgte stykker smørrebrød med vores salatbord, de fire årstider. Salatbordet følger sæsonen, og du er velkommen til at tage flere gange.
+ 65 KR.

Varme retter

Oxe-burger
Klassisk burger med saftig bøf, lagret cheddarost, friterede løgringe og sennepsmayonnaise med syltede agurker i en briochebolle. Serveres med pommes frites med paprika- og chilimayonnaise. 
Vi serverer kødet medium eller efter ønske.
165 KR.

Frokostbøf
150 g. oksefilet serveres med frisk salat vendt i vinaigrette,
beurre provencal og pommes frites.
Vi serverer kødet medium eller efter ønske.
170 KR.

Helleflynder
Smørrstegt helleflynder serveres med en frikassé af nye kartofler og grønne asparges tilsmagt Noilly Prat vermouth.
180 KR.

Tartelet a la Peder Oxe
Tartelet med sprængt kylling fra Rokkedahl serveres med en aspargescrème tilsmagt økologisk fløde og med masser af friskhakket persille.
95 KR.

Stjerneskud

Dampet og smørstegt rødspættefilet, citron- og tomatmayonnaise, håndpillede koldtvandsrejer, grønne asparges og löjrom serveres på smørristet økologisk landbrød.
165 KR.

Salatbordet >De fire årstider<
Som separat ret (tag selv og gerne flere gange).
Vælg fra Peder Oxes store salatbord mellem sprøde salater,
sæsonens grøntsager, dressinger, sorte oliven, fetaost, ristede
græskarkerner, sprøde croutoner og andet godt.
110 KR.

Peder Oxes 3 retters menu

Hummpersuppe
Hummer steges med urter og flamberes i cognac. Herefter tilsættes hvidvin, fond og en anelse fløde. For at få det fulde udbytte af hummersmagen blendes det hele til en kraftig hummersuppe. Serveres med en hummerquenelle, økologisk landbrød og smør.
Vi serverer også hummersuppen som individuel ret til 95 kr.

Oxe-filet
En flot og saftig 250 g bøf skåret af den møre oksefilet grilles og serveres med beurre provençal, grillede grønne asparges og rødvinssauce. Vælg mellem bagekartoffel, små nye kartofler eller pommes frites.
Vi serverer også oxe-filetten som individuel ret til 250 kr.

ChokoladeEmoussekage
Den fineste belgiske chokolade-nougat mousse på en sprød
nøddebund serveres med blød og let syrlig toffee.
Vi serverer også chokolademoussekagen som individuel ret til 80 kr.

PEDER OXES 3-RETTERS MENU 370 KR.
 

Ost og dessert

2 slags ost
Udvalgt fra de bedste danske og udenlandske osterier.
Hertil hjemmelavet knækbrød og kompot.
60 KR.

Ost lagret i35 uger
Serveres på rugbrød med krydderfedt, løg, karse og romsky.
Dertil et generøst stænk af mørk, Caribisk rom ved bordet.
70 KR.

Jordbærtærte
Flotte jordbær serveres på sprødbagt mørdejsbund smurt med den fineste belgiske chokolade med vanillecrème.
75 KR.

Sorbet
Rabarbersorbet serveres med marengs og rabarbersirup.
60 KR.