Frokost

Hver dag mellem kl. 11.30 - 17.00

Smørrebrød


Smørrebrødstallerken
To stykker smørrebrød udvalgt af Peder Oxes smørrebrødsjomfru.
160 KR.

Salatbord
Suppler smørrebrødstallerkenen med vores salatbord.
40 KR.

Christiansøpigens sild
Hele sildefileter mar ineres i sildelage, sandeltræ og husets hemmelige krydderier og serveres på økologisk rugbrød med små nye danske kartofler, fynsk rygeostcrème, frisk klippet purløg, æggeblomme, kapers og rødløg.
85 KR.

Marineret modnet høstsild
Silden serveres på økologisk rugbrød med karrysalat, smilende æg og dildsyltet perleløg.
85 KR.

Peder Oxes gravadlaks
Laksen graves i dild og krydderier efter hjemmelavet gammel opskrift og serveres på surbrød. Dertil klassisk hjemmelavet hovmestersauce og marinerede grøntsager.
90 KR.

Håndpillede rejer
Håndpillede koldtvandsrejer serveres på økologisk rugbrød hertil smilende æg og purløgsmayonnaise.
90 KR.

Kyllingesalat
Kyllingesalat af fine stykker kylling vendt med æbler i yoghurt rørt med mayonnaise og tilsmagt med brændt karry. Serveres på ølandsbrød med ristede svampe på toppen.
90 KR.

Lammerullepølse
Rullepølsen af lam fra Varde Ådal serveres med rødløg, sky og karse på økologisk rugbrød.
90 KR.

Flammegrillet roastbeef
Flammegrillet roastbeef på økologisk rugbrød med hjemmelavede pickles, peberrodscreme og frisk karse.
95 KR.

Tatar
Husets klassiske tatar røres med nye løg, kapers, cornichoner, æggeblomme og tatardressing med frisk grøn skovsyre. Dertil grillet rugbrød.
95 KR.

Salatbord
Komplimenter de valgte stykker smørrebrød med vores salatbord, de fire årstider. Salatbordet følger sæsonen, og du er velkommen til at tage flere gange.
+ 65 KR.

Varme retter

Oxe-burger
Klassisk burger med saftig bøf, lagret cheddarost, peberbacon, tomat, syltede agurker og sennepsmayonnaise i en briochebolle. Serveres med pommes frites med paprika- og chilimayonnaise.
Vi serverer kødet medium eller efter ønske.
165 kr.

Vegetarretten
Galette serveres med dampet spidskål, sauce af
sensommersvampe tilsmagt fløde og dampede gulerødder.
190 kr.

Helleflynder
Smørstegt helleflynder serveres med en frikassé af kartofler og grønne bønner tilsmagt Noilly Prat vermouth.
180 kr.

Stjerneskud
Dampet og smørstegt rødspættefilet, citron- og tomatmayonnaise, håndpillede koldtvandsrejer, syltede asparges og löjrom serveres på
smørristet økologisk landbrød.
165 kr.

Peder Oxes frikadeller
Hjemmelavede frikadeller serveres med røget kartoffelsalat og surt.
95 kr.

Salatbordet >De fire årstider<
Som separat ret (tag selv og gerne flere gange).
Vælg fra Peder Oxes store salatbord mellem sprøde salater,
sæsonens grøntsager, dressinger, sorte oliven, fetaost, ristede
græskarkerner, sprøde croutoner og andet godt.
110 KR.

Peder Oxes 3 retters menu

RIMMET LAKS
Rimmet laks serveres med håndpillede rejer, agurk, purløgscrème, sprødt rugbrød og friske urter.
Vi serverer også den rimmede laks som individuel ret til 95 kr.

OXE-FILET
En flot og saftig bøf skåret af den møre oksefilet grilles og
serveres med beurre provençal, sauterede svampe og rødvinssauce. Vælg mellem små nye kartofler eller pommes frites.
Vi serverer også oxe-fileten som individuel ret til 250 kr.

RØDGRØD MED FLØDE
Mormors evige klassiker, rødgrød.
Lavet på sensommerens røde bær og serveres med cremet fløde.
Vi serverer også rødgrøden som individuel ret til 80 kr.


PEDER OXES 3-RETTERS MENU 370 KR.

Ost og dessert

TO SLAGS OST
Udvalgt fra de bedste danske og udenlandske osterier.
Hertil hjemmelavet knækbrød og kompot.
60 kr.

OST LAGRET I 35 UGER
Serveres på rugbrød med krydderfedt, løg, karse og romsky.
Dertil et generøst stænk af mørk, caribisk rom ved bordet.
70 kr.

SENSOMMERBÆR 
Sæsonens bær serveres med hindbærsorbet, sprød marengs
og bærcoulis.
75 kr.

SORBET
Hindbærsorbet serveres med bærcoulis.
60 kr.